18.7 C
Brussel

Afghaanse Mannheim-terrorist Ataee “toont geen berouw”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Sulaiman Ataee, de Afghaanse terrorist die in de Duitse stad Mannheim een rechtse politicus en agent neerstak, “lijkt geen spijt te hebben van zijn daden”. Dat meldt BILD. In de nasleep van de brutale mesaanval besliste Duitsland om gevaarlijke migranten sneller uit te zette, ook naar landen als Afghanistan en Syrië.

De terreuraanslag van asielmigrant Sulaiman Ataee (25) zond schokgolven door Duitsland. De 25-jarige Afghaan was al eerder uitgeprocedeerd, maar mocht alsnog in het land blijven. In Mannheim stak hij de rechtse politicus Michael Stürzenberger en politieagent Rouven L. neer. De 29-jarige agent overleed ondertussen aan zijn verwondingen.

Ataee werd neergeschoten door de politie, maar is nu ontwaakt uit zijn kunstmatig coma. “Hij lijkt geen spijt te hebben van zijn daden”, klinkt het in BILD. De Afghaan “is erg onvriendelijk tegen het personeel en eist ontslagen te worden uit het ziekenhuis.” Hij hield enkel een verlamd been over aan de aanval.

Ataee “geen spijt van zijn daden”

Volgens persbronnen is ook de Duitse politiek deels wakkergeschud door de terreurdaad, en de Europese verkiezingswinst van nationalistische partij AfD. In Potsdam kondigde minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) recent aan dat Duitsland gevaarlijke of criminele asielmigranten sneller gaat uitzetten. Ook naar landen als naar Afghanistan en Syrië.

“We gaan ook personen uitzetten die terreur verheerlijken of slachtoffers van terreur belachelijk maken”, zei de minister op de persconferentie. Achter de schermen zouden onze Oosterburen aan het onderhandelen zijn met buurlanden van Afghanistan zoals Oezbekistan en Pakistan, om via een omweg criminele migranten terug te kunnen sturen.

Lees ook:

Duitsland bewijst opnieuw: Europese grenscontroles werken

BRON:BILD
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen