16.9 C
Brussel

Advocaten van Abdeslam vragen vrijspraak

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De advocaten van Salah Abdeslam, waaronder Michel Bouchat, hebben tijdens het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 gevraagd om hun cliënt vrij te spreken van de aanklachten van moord en poging tot moord in een terroristische context. Volgens hen zijn er onvoldoende elementen om Abdeslam op deze punten schuldig te bevinden, aldus Het Nieuwsblad.

De vraag om de vrijspraak voor de aanklachten van moord en poging tot moord werpt een vreemd licht op de zaak van Salah Abdeslam, die wordt beschouwd als een belangrijke verdachte in verband met de aanslagen in Parijs en Brussel.

De advocaten baseren hun verdediging op het zogenaamd gebrek aan overtuigend bewijs dat Abdeslam betrokken was bij deze specifieke aanklachten. Zij zullen naar verwachting alternatieve interpretaties van de bewijslast naar voren brengen.

Schuld of onschuld?

De uitspraak van de verdediging wordt nu in overweging genomen door de jury, die uiteindelijk zal beslissen over de schuld of onschuld van Salah Abdeslam. Het assisenproces zal de komende dagen voortduren, waarbij zowel de argumenten van de verdediging als die van de aanklagers zorgvuldig worden gewogen.

De uitkomst van deze zaak zal niet alleen repercussies hebben voor Abdeslam zelf, maar allicht ook een bredere maatschappelijke invloed hebben.

Lees ook: 

Van Grieken “draagt ook steentje bij” op Wereldvluchtelingendag

Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen