5.5 C
Brussel

Aanslag op Notre-Dame verijdeld

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Parijs is eerder deze maand een 62-jarige Egyptenaar gearresteerd, nadat bekend was geworden dat hij een aanslag op de Notre-Dame van Parijs beraamde. Dat meldt Le Journal du Dimanche.

Op 5 maart werd er in Parijs een 62-jarige Egyptenaar gearresteerd door het Direction générale de la sécurité intérieure (DGSI), de geheime dienst van Frankrijk. Hij bleek plannen te hebben om de Notre-Dame van Parijs aan te vallen en is 8 maart in hechtenis genomen.

De afgelopen weken werden al vijf andere personen in Frankrijk gearresteerd vanwege terrorismezaken. Zij hadden allemaal banden met de Islamitische Staat (IS), de radicaalislamitische organisatie die vorige week ook achter een grote aanslag in Moskou zat met 144 doden tot gevolg. Deze plotse toename in islamitisch terreur, komt volgens de Franse krant door een oproep van tot jihadisme tegen “vijanden van de Islamitische Staat”. Daarmee worden “joden, sjiieten en christenen” bedoeld.

Op 15 april 2019 vloog de wereldberoemde Notre-Dame van Parijs al in de brand. Hierbij brandde het hele dak af en vielen 3 gewonden. De restauratie hiervan is nog niet eens gereed. De precieze oorzaak van die brand is nog steeds niet helemaal bekend, maar ook toen waren er geruchten over een terroristisch motief.

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen