14.7 C
Brussel

1.202 migranten aangekomen op Lampedusa

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Voor de zoveelste keer zijn er op het Italiaanse eiland Lampedusa migranten aangekomen. In 26 uur tijd, waren het er 1.202. Dit meldt het Franse medium Fdesouche. Dinsdag zijn er 19 bootjes de haven binnengevaren.

De meeste bootjes kwamen dinsdag aan, juist voor middernacht waren het er 14 in amper drie uur tijd. Na middernacht kwamen er nog migranten aan. 50 man kwam uit Sfax in Tunesië; 136 kwamen uit de haven van Sabratha in Libië; 62 uit landen zoals Bangladesh, Egypte, Pakistan, Syrië en dan nog eens 52 migranten die uit Egypte en Syrië kwamen maar die vertrokken zijn uit Zouara in Libië.

Een heleboel migranten die de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, graag ziet komen. Gisteren nog gaf ze aan meer arbeidsmigratie te willen van buiten de Europese Unie.

Illegale migratie 2023

Volgens de databanken van Frontex (agentschap van de Europese Unie omtrent de buitengrenzen) zijn er tussen januari en oktober dit jaar niet minder dan 331.600 illegale migranten Europa binnengekomen. Dat is het grootste cijfer sinds de migratiecrisis in 2015. Het grootste deel van de illegale migranten komt uit moslimlanden.

Livre Noir, een ander Frans medium, is enkele maanden geleden naar Lampedusa gegaan, naar aanleiding van de massale toestroom die er toen was. Ze hebben daar interviews afgelegd met de migranten. De migranten antwoordden doodleuk dat zij naar Europa en meer specifiek naar Frankrijk wilden voor de gulle sociale zekerheid.

Terroristische aanslag Brussel

De Tunesische terrorist die enkele weken geleden een aanslag pleegde in ons land en twee Zweedse voetbalsupporters vermoordde, is illegaal Europa binnengekomen via Lampedusa. Abdesalem Lassoued is daarna, in 2014, ook illegaal ons land binnengekomen.

Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen