1.8 C
Brussel

Europese commissie wil nog meer migratie

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Europese Commissie  en de technocraat Ursula von der Leyen (voorzitter van de Europese Commissie) willen meer arbeidsmigranten van buiten Europa naar Europa brengen. Dit meldt HLN. Het is niet de eerste keer dat Europa dit verkondigt.

De Europese Commissie is vastberaden om druk te zetten op de Europese lidstaten om zo veel mogelijk migranten binnen te laten. In juni van dit jaar besliste de Raad van de EU over een nieuw solidariteitsmechanisme. Dit hield in dat de migranten verspreid worden over de lidstaten van de EU. Een land zou per jaar 30 000 migranten moeten opvangen. Als een land dit weigert, zou ze een boete van 20 000 euro per geweigerde migrant moeten betalen. Nu wil de Europese Unie opnieuw druk zetten en arbeidsmigratie als excuus gebruiken. Von der Leyen wil legale migratie ook vergemakkelijken.

Landen zoals Nederland en Oostenrijk gingen al niet akkoord met dergelijke maatregelen in het verleden, ook Polen en Hongarije zijn daar absoluut geen voorstander van.

Asiel en migratie overal een belangrijk thema

Overal in Europa is het migratiebeleid belangrijk voor de bevolkingen. Eerder dit jaar viel de Nederlandse regering van Mark Rutte omdat het geen akkoord kon vinden over het asiel- en migratiebeleid. In Italië won de coalitie van rechtse partijen de verkiezingen, ook daar stemmen de mensen voor minder migratie. Vox in Spanje en le Rassemblement National in Frankrijk halen hoge scores.

Arbeidsmigratie in België

Hier is het thema ook een paar weken geleden aan bod gekomen. Recent heeft de voorzitter van de PVDA, Raoul Hedebouw, verklaard dat hij zelf alle illegalen papieren zou geven. De PS van Paul Magnette is voorstander om niet-EU-migranten naar België te halen als arbeidsmigranten. Het Vlaams Belang is er tegen.

BRON:HLN
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen