5.9 C
Brussel

Zestiger uit Oostende na 10 jaar veroordeeld voor aanranding stiefdochter

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Ruim tien jaar na de feiten werd een 60-jarige man uit Oostende veroordeeld tot achttien maanden cel. Dat meldt Het Nieuwsblad. Hij werd schuldig bevonden aan aanranding en het aanzetten tot ontucht van zijn stiefdochter. Ondanks krachtige ontkenningen van F.D., resulteerde een geluidsopname in zijn veroordeling. 

De feiten speelden zich af tussen september 2007 en augustus 2012. Toen betastte F.D. systematisch de borsten en het geslachtsdeel van zijn stiefdochter, die bij aanvang van de feiten amper dertien jaar oud was. Ook begluurde hij haar tijdens het douchen en nam hij foto’s wanneer ze haar kledij uittrok. Hij beweerde “toppezot” te zijn van het meisje, maar garandeerde haar niet te willen verkrachten.

Geluidsopname

In 2014 nam het meisje uiteindelijk zelf een geluidsopname met F.D. op. Daarin zou hij de feiten bekennen. Het meisje ging met de opname naar haar moeder, die geen gehoor gaf aan de vraag tot hulp. Het slachtoffer richtte daarom beschadigingen aan bij F.D., die daarvoor aangifte deed bij de politie. Tevens diende hij klacht in voor laster en eerroof.

Op verhoor voor de beschadigingen vertelde de jonge vrouw van inmiddels 20 jaar wat haar overkomen was. Ze legde op haar beurt klacht neer, maar trok die in 2015 opnieuw in. Volgens haar advocate omdat ze bang was dat ze haar halfzusje niet meer zou mogen zien. Na een psychiatrische opname stapte het slachtoffer uiteindelijk toch terug naar de politie.

Achttien maanden met uitstel

F.D. ontkende met klem dat hij strafbare feiten pleegde. De geluidsopname vormde volgens zijn advocaat geen bewijs. “Men haalt enkele zinnetjes uit een gesprek van 58 minuten dat in werkelijkheid ging over slagen die een familielid aan de burgerlijke partij zou hebben toegediend.”

De Brugse rechtbank zag dat anders en legde F.D. achttien maanden celstraf met uitstel op voor aanranding en het aanzetten tot ontucht van zijn stiefdochter. De man liep eerder al vier veroordelingen op voor diefstal. Aan de burgerlijke partijen kende de rechtbank in totaal bijna 3.800 euro schadevergoeding toe.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen