5.5 C
Brussel

Wilders eist uitzetting van Syrische asielzoeker na misbruik

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Er zijn momenteel tien klachten tegen de asielzoeker die terechtstaat voor het seksueel misbruiken van vier 11-jarige meisjes in een Center Parcs-resort. Hij geeft aan dat hij homoseksueel is en dus onschuldig, maar zijn vrouw en dochter wachten op goedkeuring om vanuit Turkije te migreren volgens de gezinsherenigingswetten. Zo meldt Remix.

Vorig jaar hebben 10 jonge meisjes en vrouwen klachten ingediend tegen een 29-jarige Syrische asielzoeker. Hij zou bezoeksters van het Center Parcs-centrum in Zandvoort hebben aangevallen en betast.

Seksueel misbruik

‘Hart van Nederland’ rapporteerde dat sommige meisjes door de man op hun billen werden aangeraakt. Anderen beweerden dat de migrant zijn benen om hun middel klemde en zijn geslachtsdelen tegen hun heupen drukte. Op de camerabeelden is te zien hoe de man herhaaldelijk recht op de jonge meisjes in het zwembad afkwam.

De officier van justitie informeerde de rechtbank dat beelden van de man aantoonden dat hij jonge vrouwen probeerde te bereiken. Het levert bewijs van zijn roofzuchtige aard en bedoelingen.

Bewering van homoseksualiteit

De Syrische staatsburger beweert homoseksueel te zijn en zich dus niet aangetrokken te voelen tot vrouwen. Zijn vrouw heeft hem naar verluidt “geaccepteerd zoals ik ben”.

Zijn advocaat stelt dat er onvoldoende bewijs is voor een veroordeling. Hij beweert dat zijn cliënt niet de intentie had om kinderen op een ongepaste manier aan te raken en dat de interactie met de minderjarigen niet seksueel gemotiveerd was.

Uitzetting van de verdachte

Geert Wilders, wiens Partij voor de Vrijheid (PVV) vorig jaar de Nederlandse parlementsverkiezingen won, deelde op sociale media zijn mening over de rechtszaak. Hij eiste de onmiddellijke uitzetting van de verdachte. “Als dat geen reden is om een asielzoeker linea recta het land uit te gooien, dan is ons land verloren. Wegwezen met dit soort lieden”, schreef hij op X.

In de maanden na de Nederlandse parlementsverkiezingen is de populariteit van Wilders’ anti-immigratiepartij explosief gestegen. Volgens recente peilingen staat de PVV bovenaan met 31 procent van de stemmen, wat vier procentpunten hoger is dan in de peiling van december.

BRON:Remix
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen