21.4 C
Brussel

“Waarover gaan de verkiezingen voor u?”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In zijn laatste column voor de verkiezingen van 9 juni legt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de gigantische kloof tussen het establishment en de kiezer en de reden daartoe bloot. “Ongetwijfeld zullen we op 10 juni weer ronkende analyses lezen over hoe de mensen zich de dag ervoor in het stemhokje toch zo vergist kunnen hebben. Of hoe ze misleid zouden zijn. Alleen, de mensen weten heel goed waarvoor ze stemmen en al zeker waarom ze op het Vlaams Belang stemmen”, klinkt het.

Wie die vraag stelt aan zowat elke Vlaamse cafétoog, restauranttafeltje, in de wachtrij voor de slagers- of bakkerstoonbank, krijgt hetzelfde antwoord: migratie, koopkracht en veiligheid. Wie diezelfde vraag op de redacties van zowat alle kranten, televisiezenders en mediahuizen en traditionele partijhoofdkwartieren stelt, krijgt daar iets anders te horen: de verkiezingen gaan over transgenders.

De Grand Canyon

Anno 2024, op amper enkele dagen voor de verkiezingen, volstaat het dan ook om een willekeurige krant open te slaan om de zo vaak benoemde kloof tussen de publieke opinie en de ivoren torens van de Wet- en Mediastraat nog eens in volle glorie te kunnen zien. Wie de Grand Canyon wil gadeslaan, moet vanuit Vlaanderen al lang niet meer tot in Arizona reizen. Het is geen toeval dat bijna 70 procent van de Vlamingen de traditionele media zonder boe of ba bestempelen als “partijdig”.

Ongetwijfeld zullen we op 10 juni weer ronkende analyses lezen over hoe de mensen zich de dag ervoor in het stemhokje toch zo vergist kunnen hebben. Of hoe ze misleid zouden zijn. Alleen, de mensen weten heel goed waarvoor ze stemmen en al zeker waarom ze op het Vlaams Belang stemmen.

“De mensen wéten heel goed wat ze willen”

De mensen zijn het beu om voor de zoveelste keer te moeten zien hoe een onschuldige jongen door een roedel losgeslagen wilden in elkaar getrapt wordt. De mensen zijn het spuugzat om voor de zoveelste keer te moeten lezen hoe het zoveelste meisje gruwelijk werd aangerand. De mensen rollen met de ogen als de media het bij de zoveelste vechtpartij in een recreatiedomein steevast blijven hebben over “jongeren”, zonder daarbij de achtergrond van de vechtersbazen bekend te maken.

De mensen weten heel goed waar hun zuurverdiende belastinggeld heen gaat, als ze in de supermarkt voor de zoveelste keer schrikken van de opnieuw gestegen prijzen. De mensen weten heus wel hoe het komt dat het niveau in ons onderwijs achteruit gaat. De mensen zijn niet zo naïef om het sprookje dat we migratie nodig hebben om onze pensioenen te betalen. De mensen geloven echt niet dat het Vlaams Belang een gevaar zou zijn voor homo’s of lesbiennes, terwijl ze het échte gevaar elke dag met hun eigen ogen kunnen zien. De mensen wéten heel goed wat ze willen.

Meer koopkracht, minder immigratie, meer veiligheid

Nu zondag gaan ze dus gaan stemmen en ze weten heel goed waar het écht over gaat. Over meer koopkracht. Over minder immigratie. Over meer veiligheid. Kortom: over meer of minder Vlaams Belang. En ze weten heel goed wat het beste is voor hen.

Tom Van Grieken
Tom Van Grieken
Tom Van Grieken (°1986, Antwerpen) is de nationale voorzitter van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen