10.4 C
Brussel

Voormalig Italiaans premier Berlusconi (86) overleden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Voormalige Italiaans premier Silvio Berlusconi is op 86-jarige leeftijd overleden. Zo werd door een woordvoerder bevestigd aan de krant Corriere della Sera. Afgelopen vrijdag werd de leider van de centrumrechtse regeringspartij Forza Italia opgenomen in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan. Met drie termijnen als premier heeft Berlusconi zijn stempel om Italië weten te drukken, zo meldt HLN.

Het ging al een tijdje minder goed met de gezondheid van Berlusconi. Enkele weken terug lag hij ook al in het ziekenhuis omwille van een longinfectie ten gevolge van chronische leukemie. Ook belandde hij in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus.

Als politicus wist Berlusconi het drie keer tot premier van Italië te schoppen. Buiten de politiek was de zakenman en miljardair een geruchtmakende man. Seksschandalen en beschuldigingen van corruptie en belastingfraude waren hem allesbehalve onbekend.

BRON:HLN
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen