5.5 C
Brussel

‘Vlaanderen weer van ons’: Vlaams Belang lanceert campagne

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Deze zondag onthulde het Vlaams Belang, in aanwezigheid van al hun kandidaten voor de regionale, nationale en Europese verkiezingen, hun slogan en campagneafbeelding voor de aankomende verkiezingen. De slogan ‘Vlaanderen weer van ons’ zal de komende weken en maanden centraal staan in de campagne. “Geen bijdrage is te klein om mee het verschil te maken”, aldus Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Zodat u tegen uw kinderen en kleinkinderen kan zeggen: ik was erbij op 9 juni 2024. De dag dat Vlaanderen weer van ons werd.”

“U voelt het ook”, klonk het bij een overtuigde Van Grieken. “We staan aan de vooravond van een omwenteling, een nieuw tijdperk. Het kan zo niet verder. De tijd van zwijgen is voorbij. Het is tijd om onze stem te verheffen: de Vlaming laat zich niet langer de les spellen. Daarom roep ik iedereen op om samen met het Vlaams Belang de toekomst van Vlaanderen mee vorm te geven. Met één helder doel: Vlaanderen weer van ons! Niet langer van die politieke wereldvreemde elite in Brussel. We nemen ons land terug: niets minder dan dat, is de inzet van 9 juni 2024.”

‘Vlaanderen’ en ‘ons’ zijn kernwoorden

Verder ging de Vlaams Belang-voorzitter dieper in op de betekenis van de slogan. “We benadrukken met deze slogan twee woorden: Vlaanderen en ons. Vlaanderen is het land van onze voorouders dat we als kostbaar geschenk hebben gekregen. Vlaanderen is ons heden: het is de politieke realiteit waarin we actief zijn. En vooral: Vlaanderen is onze toekomst. Het land waar we het voortbestaan van ons volk kunnen garanderen en een mooiere en betere toekomst voor onze kinderen kunnen geven.”

Volgens Van Grieken is ‘ons’ het kernwoord in de campagne. “Het nationalistische ons staat tussen het kille liberale ik en het alles vervagende en vervangende iedereen van links. Ons omvat ieders individuele identiteit, maar drukt tegelijkertijd onze verbondenheid uit.”

Tot slot onderstreepte Van Grieken het belang van de opdracht die voor het Vlaams Belang staat. “We hebben een enorme verantwoordelijkheid. Geen bijdrage is te klein om mee het verschil te maken. Zodat u tegen uw kinderen en kleinkinderen kan zeggen: ik was erbij op 9 juni 2024. De dag dat Vlaanderen weer van ons werd.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen