5.5 C
Brussel

Vlaams Belang wil minimumpensioen van 1.799 euro

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zaterdag organiseerden de Vlaams Belang Senioren een congres in het Vlaams Parlement onder de naam ‘Senioren tellen mee’. Ook partijvoorzitter Tom Van Grieken was aanwezig. “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar wie de senioren mee heeft, heeft nog steeds zijn principes.” Van Grieken legde er opnieuw een minimumpensioen van 1.799 euro op tafel.

Zaterdag kwamen honderden Vlaams Belang’ers bijeen voor het Vlaams Belang-seniorencongres. Vier thema’s werden er op tafel gelegd: het openbaar vervoer dat meer aandacht moet hebben voor ouderen, lagere successierechten, de verregaande digitalisering van publieke diensten en de groeiende woonkosten.

Sinds 2019 steeg levenskost enorm, dus pleit het Vlaams Belang voor minimumpensioen van 1.799 euro

De slotspreker was nationaal voorzitter Tom Van Grieken die erop wees dat het Vlaams Belang niet zal besparen op onze senioren. “Wie heel zijn leven gewerkt en belastingen betaald heeft om zijn nageslacht een betere toekomst te geven, heeft recht op een fatsoenlijke oude dag”, zei hij.

De partij van Van Grieken maakte dan ook gebruik van de seniorendag om het pleidooi voor een maximumfactuur in de woonzorgcentra te herhalen, net als om een lans te breken voor een minimumpensioen van 1.799 euro. Dit in een eengemaakt pensioenstelsel in functie van gewerkte uren, in plaats van (een ambtenaren-, bedienden- of arbeiders)statuut.

“Als er bespaard moet worden, doe het dan op de migratiefactuur waarbij de opvang van asielzoekers alleen al meer dan een miljard euro per jaar bedraagt of ontwikkelingssamenwerking”, aldus nog Van Grieken, “maar niet op onze mensen die zich kapot hebben gewerkt.”

Lees ook:

Vlaams Belang Senioren leggen lagere successierechten op tafel

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen