8.6 C
Brussel

Vlaams Belang wil af van straffeloosheid voor seksuele delinquenten

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De man die vorig jaar zijn geslachtsdelen toonde aan een negenjarige, werd dinsdag voor deze feiten veroordeeld tot acht maanden celstraf en een geldboete. In een mededeling zegt het Vlaams Belang deze zachte aanpak onbegrijpelijk en ongehoord te vinden.

Het voorval in een ziekenhuis in Dendermonde was niet de eerste dat de man een veroordeling opliep omwille van zedenfeiten. “De procureur was om deze reden heel terecht van oordeel dat de dader deze keer een duidelijk signaal, in de vorm van een effectieve gevangenisstraf, moest worden gegeven. Maar dat signaal is er helaas dus niet gekomen”, zegt Kamerlid Katleen Bury (Vlaams Belang).

Twee weken geleden heeft het Vlaams Belang ook al haar ongenoegen en onbegrip moeten uiten over het feit dat een grootvader die jarenlang zijn twee kleindochters had misbruikt niet eens de cel in hoefde. “Keer op keer ondermijnt het gebrek aan ernstige bestraffingen in dit land het vertrouwen in Justitie”, vervolgt Bury.

Effectieve celstraffen

“Telkens opnieuw krijgen de slachtoffers de vreselijke boodschap dat hun rechten van geen tel zijn, en blijft onze maatschappij achter met delinquenten waarvan de kans heel reëel, om niet te zeggen heel groot, is dat ze zich aan nieuwe feiten zullen bezondigen.”

Daarom wil Het Vlaams Belang af van deze straffeloosheid, die volgens de partij alleen maar tot meer recidivisme leidt. “Zeker bij seksuele delinquenten, die een grote kans hebben te hervallen, moet vermeden worden dat ze ooit nog nieuwe slachtoffers kunnen maken”, besluit Bury. “Enkel effectieve celstraffen zijn op hun plaats.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen