18 C
Brussel

Vlaams Belang sluit aan bij nieuwe EU-fractie Patriots for Europe

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het Europees Parlement gaat het Vlaams Belang samenwerken met Patriots for Europe. Die nieuwe fractie verenigt partijen van over heel de Europese Unie (EU). “Als rechtse, patriottische en nationalistische partijen staan we samen sterk”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken in een persbericht.

Het ziet ernaar uit dat de nationalistische partijen in het Europees Parlement de krachten zullen bundelen in de nieuwe fractie Patriots for Europe. Het Hongaarse Fidesz, Portugese Chega, de Nederlandse PVV, Oostenrijkse FPÖ en nu ook het Vlaams Belang hebben zich al aangesloten. Ook het Franse Rassemblement National zal zich wellicht aansluiten.

De nieuwe politieke groep zal naar alle verwachtingen de derde grootste fractie in het Europees Parlement worden. “Zo kunnen we wegen op het beleid”, benadrukt Europarlementslid Tom Vandendriessche. “We willen naar een Europa waar de natiestaat weer gerespecteerd wordt in plaats van verzwolgen in een globalistisch en identiteitsloos project.”

Patriots for Europe

“De liefde voor onze mensen en de diversiteit van Europese naties bindt ons”, zegt ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een persbericht. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat ook in Europa onze mensen weer op de eerste plaats komen te staan.” Mede dankzij zijn partij is Patriots for Europe nu groot genoeg om als fractie erkend te worden.

Het Vlaams Belang volgt hiermee het signaal van de kiezer bij de afgelopen Europese Parlementsverkiezingen, voegt Vandendriessche toe op sociale media. “Het wordt tijd dat de elite begint te luisteren naar het volk. We willen onze vrijheid en onze soevereiniteit terug. Daarom bundelen we onze krachten.”

De officiële deadline voor fractievorming is 15 juli. Dan zullen we weten wie er definitief lid wordt van Patriots for Europe. Al is nu reeds duidelijk dat nationalistische partijen uit verschillende fracties – van Renew over de EPP tot de ECR – bereid zijn een verenigd front te vormen tegen de systeempartijen.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen