5.5 C
Brussel

Vlaams Belang organiseert verkiezingsmeetings in Vlaamse provincies

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In de verschillende Vlaamse provincies zal het Vlaams Belang op 14 april, 56 dagen voor de verkiezingen, een verkiezingsmeeting organiseren. Dat meldt de partij op haar Facebookprofiel. Kopstukken en kandidaten van de partij zullen er zich kunnen voorstellen aan de kiezer.

In Boom, in de provincie Antwerpen, zal Kamerlid voor het Vlaams Belang Hans Verreyt de Antwerpse meeting leiden. “Leer uw Antwerpse kopstukken en kandidaten beter kennen, ontmoet talloze gelijkgezinden uit uw regio en geniet samen met ons van een heerlijke dag”, zo staat te lezen op de website van de meeting.

In een promotiefilmpje op Facebook vertelt Bart Claes hoe hij geboren en getogen is in Boom, “het hart van de Rupelstreek.” Echter heeft hij de gemeente in sneltempo zien veranderen: “massamigratie, islamisering, criminaliteit, verloedering en het vertrek van industrie: die hebben mij gevormd en ertoe aangezet om mij te engageren voor het Vlaams Belang. […] Kom luisteren naar ons verhaal en kom vooral luisteren naar onze oplossingen voor die problemen.”

Op de agenda staan ook een toespraak van federaal lijsttrekker Lode Vereeck en twee politieke panelgesprekken met Kamerlid Reccino Van Lommel en Vlaams Parlementslid Bart Claes enerzijds en Kandidate Kinga Pajak en kandidaat Dries Devillé anderzijds.

Limburg en Vlaams-Brabant

In Limburg zal er dan weer gesproken worden door Vlaams fractievoorzitter Chris Janssens, Federaal parlementslid Annick Ponthier in Hasselt. Michiel Awouters, te vinden op plaats drie voor het Vlaams Parlement, zal een inleidende reden houden.

De meeting in Vlaams-Brabant zal dan weer doorgaan in Heverlee, alwaar Europees Parlementslid Filip De Man de toespraken van lijsttrekker voor het Vlaams Parlement Klaas Slootmans en lijsttrekker voor het Federaal parlement Britt Huybrechts zal inleiden.

Oost- en West-Vlaanderen

In de provincie Oost-Vlaamse zal de verkiezingsmeeting doorgaan in Wachtebeke. Kandidate Barbara Bonte, Vlaams Parlementslid Guy D’haeseleer en fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas zullen er elk spreken.

Tot slot vindt de verkiezingsmeeting van West-Vlaanderen plaats in Roeselare. Daar zullen Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse, Kamerlid Wouter Vermeersch en Europees Parlementslid Tom Vandendriessche het woord voeren.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen