6.5 C
Brussel

Vlaams Belang houdt nieuwjaarsreceptie in Antwerpen

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zondag organiseerde het Vlaams Belang een nieuwjaarsreceptie in Antwerpen. Hierbij werd vertrouwen uitgesproken over de verkiezingen in juni en de daaropvolgende situatie op federaal, Vlaams en lokaal niveau. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Op de nieuwjaarsreceptie van Vlaams Belang in Antwerpen begint voorzitter Tom Van Grieken met een grapje: “Sorry dat ik te laat ben, ik had eerst 10 januari in mijn agenda gezet, maar dat is Chinees Nieuwjaar natuurlijk.” Hiermee verwijst hij naar de ondertussen geroyeerde Frank Creyelman, die contacten met de Chinese overheid onderhield. Ook partijkopstuk Filip Dewinter werd hiervan beschuldigd, maar dat is volgens Van Grieken “twee keer niets”. “Ik ben er zeker van dat de deontologische commissie van het parlement geen blaam zal geven aan Dewinter. Er is namelijk niets”, aldus Van Grieken. “Staatsveiligheid heeft in 2018 al geconcludeerd dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd.”

Zowel Van Grieken als Filip Dewinter blikt met vol vertrouwen vooruit op de verkiezingen in juni, waar volgens de peilingen het Vlaams Belang de grootste zal worden. Dewinter geeft hier vooral aandacht aan de lokale verkiezingen: “Als we Vlaams en federaal goed scoren, zal er in veel gemeenten enkele maanden later grote druk op N-VA komen. Lokale mandatarissen willen aan de macht blijven en het zal voor de partijtop heel moeilijk worden om 300 gemeenten onder controle te houden.”

Van Grieken heeft als partijvoorzitter meer aandacht voor de federale en Vlaamse verkiezingen. Volgens hem staat of valt alles met een Vlaamse meerderheid van Vlaams Belang en N-VA. Het beleid dat hij wil voeren is in ieder geval al duidelijk. “Wij zijn de enige partij die onze mensen opnieuw op de eerste plaats wil zetten”, zegt Van Grieken duidelijk.

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen