21.4 C
Brussel

Vlaams Belang: “Geweld in Brussel vraagt dringend ingrijpen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen zondag viel een dodelijk slachtoffer tijdens een schietpartij op een café in Brussel. Volgens het Vlaams Belang wordt er te weinig gedaan om het aanhoudende geweld in de hoofdstad een halt toe te roepen. “We hebben telkens opnieuw ingrijpende maatregelen tegen het geweld geëist, maar het is duidelijk dat die er enkel met het Vlaams Belang zullen komen”, zegt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang).

“Onze partij heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) na iedere aanslag gevraagd om drastisch in te grijpen, maar daar heeft ze, ondanks alle dodelijke slachtoffers, nooit een ernstig begin van gemaakt”, vertelt Brussels lijsttrekker Bob De Brabandere (Vlaams Belang).

Het Vlaams Belang wil dan ook dat drugsbendes en criminelen in Brussel keihard aangepakt worden. Daarom wil de partij de Brusselse politiezones tot één politiezone samenvoegen onder een hoofdstedelijke minister van Veiligheid, zo staat te lezen in het verkiezingsprogramma. Het Vlaams Belang wil desnoods Defensie op korte termijn inschakelen tegen het geweld.

“Geen respect voor veiligheid van onze burgers”

“De partij van Verlinden, de cd&v, heeft deze verkiezingscampagne de mond vol van ‘respect’, maar, gelet op haar voortdurende stilzitten, horen respect voor de veiligheid van onze burgers en van onze politiediensten daar blijkbaar niet bij”, zegt Depoortere. “Het Vlaams Belang zal daarentegen wel voor dat respect zorgen en het geweld een halt toeroepen. Met efficiënte maatregelen, zoals een verhoogde politieaanwezigheid, voldoende financiering van de politiediensten, en een eenmaking van de zes Brusselse politiezones.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen