13.6 C
Brussel

Vlaams Belang gaat “contract met de kiezer” aan

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Sinds dinsdag heeft het Vlaams Belang een “contract met de kiezer” klaarliggen, die éénieder die het eens is met de kernstandpunten van het Vlaams Belang kan tekenen. Elke tekenaar ontvangt een tegengetekend en persoonlijk exemplaar van Tom Van Grieken. Waarom doet de partij dit? “De beloftes die politici maken tijdens de verkiezingen, zijn vaak nog minder waard dan het papier waarop ze gedrukt worden”, vindt Van Grieken. Met dit contract vol met speerpunten en kernprincipes wil de Vlaams Belang-voorzitter tegengewicht bieden.

Politieke beloftes zijn niet meer wat ze ooit geweest zijn, vindt het Vlaams Belang. Volgens Van Griekens partij laten de systeempartijen de kiezer “telkens in de steek eens ze aan de macht zijn.”

“Verantwoording aan de kiezer afleggen, is voor andere partijen iets dat slechts elke vijf jaar gebeurt”, aldus Van Grieken. “En elke vijf jaar opnieuw is het voor hen een kwestie van zo geloofwaardig mogelijk te liegen. Wij maken daar voor eens en altijd komaf mee en voegen de daad bij het woord.”

Concreet schuift de partij van Tom Van Grieken vijf verbintenissen naar voor: migratie beteugelen, Vlaamse onafhankelijkheid nastreven, veiligheid garanderen, besparen op het politiek systeem en werken meer laten lonen. “Het Vlaams Belang staat als enige partij tussen de mensen en weet wat er leeft bij de bevolking”, besluit de partijvoorzitter. “Daarom engageren we ons om de kiezer een ander en beter beleid te geven.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen