21.4 C
Brussel

Vlaams Belang: Absolute nultolerantie tegen drugscriminaliteit

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Antwerpen wordt nog steeds geteisterd door aanslagen, met recente explosies en vermoedelijke brandstichtingen als schrijnend bewijs. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken benadrukt de noodzaak van een harde aanpak tegen de drugsmaffia om een einde te maken aan dit geweld. Dat vertelt de partij in en mededeling.

Vanochtend vroeg werd een explosief tot ontploffing gebracht bij een woning aan de Quinten Matsijslei. Kort daarna moest de brandweer uitrukken voor een brand in een goudwinkel op de hoek van De Keyserlei en het Astridplein. De brand werd vermoedelijk opzettelijk aangestoken. Daarnaast werden ook 65 mensen uit het bovengelegen hotel geëvacueerd. “Een eventueel verband tussen beide ‘incidenten’, zoals dat heet, wordt nog onderzocht”, aldus Van Grieken. “Maar bomaanslagen en brandstichtingen hebben alvast gemeen dat ze deel uitmaken van drugsoorlogen.”

Van Grieken stelt dat België voor drugscriminelen een land van melk en honing is. Dit komt deels door de aanwezigheid van de wereldhaven waar dagelijks drugs worden binnengesmokkeld. Maar ook een gebrek aan doortastend beleid speelt hierin een rol. “Het beleid van De Wever kenmerkte zich vooral door laksheid”, merkt Van Grieken op.

Aanpak van drugsgeweld is een absolute prioriteit

Voor het Vlaams Belang is deze laksheid onacceptabel. Ze pleiten voor herstelling van veiligheid en rust voor Antwerpenaren en alle Vlamingen. “Recht en orde moeten terugkeren. En dat kan enkel met het Vlaams Belang. Sinds jaar en dag reikt onze partij realistische oplossingen aan om hier paal en perk aan te stellen, maar helaas werden die steeds genegeerd. Vanaf maandag zullen we dat veranderen. De aanpak van drugsgeweld is voor ons een absolute prioriteit”, vertelt Van Grieken.

De partij presenteert concrete plannen om het geweld te beteugelen, waaronder absolute nultolerantie voor drugshandelaren, met razzia’s, administratieve aanhoudingen, inbeslagnames, snelrecht en zware straffen. Ze pleiten ook voor strengere controles van containers in de haven, een samenscholingsverbod in drugsgevoelige wijken en, indien nodig, de inzet van legerpatrouilles.

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen