5.5 C
Brussel

Veroordelingen De Moor kostte België dit jaar al 2 miljoen euro

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het beleid van staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole De Moor (cd&v) kostte de Belgische staat al 2.005.544 euro in de eerste twee maanden van 2024. Dat meldt de immigratiebarometer van het Vlaams Belang op X.

“De afgelopen jaren is staatssecretaris Nicole De Moor en de Belgische staat al +9.000 keer veroordeeld wegens niet verstrekken van opvang aan asielzoekers”, zo schrijft de Barometer op X. Daardoor ging er in 2023 maar liefst 8.825.568 euro naar advocatenkosten voor de staatssecretaris.

Echter blijven de veroordelingen aanhouden, waardoor ook in 2024 de kosten snel oplopen. In januari en februari van dit jaar alleen al was er 2.005.543,81 euro nodig voor juridische bijstand.

Geen informatie over herkomst

Daarbovenop stelt de barometer zich vragen bij het cijfermateriaal dat fractievoorzitter Barbara Pas (Vlaams Belang) kon ontvangen van de staatssecretaris in de Kamer. “Op 1 januari 2024 was maar liefst 44,5% van de gevangenisbevolking niet-Belg”, klinkt het.

“Dat is een stijging tegenover vorig jaar, toen 43,4% vreemdeling was. Er worden geen cijfers over herkomst bijgehouden omdat: ‘Statbel benoemt de nationaliteit als de indicator die informatie geeft over de herkomst van een persoon’. Dat is flauwekul natuurlijk, want Statbel houdt wel degelijk cijfers bij over herkomst van onze bevolking.”

BRON:X
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen