18.7 C
Brussel

Vechtsporttrainer moet voor de rechter verschijnen na zelfverdediging tegen inbreker

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een Gentse vechtsporttrainer die vorig jaar een inbreker in een supermarkt betrapte en bewusteloos sloeg, moet zich voor de rechter verantwoorden voor opzettelijke slagen en verwondingen. Volgens zijn advocaat handelde hij uit wettige zelfverdediging, zo meldt Het Nieuwsblad.

In november van vorig jaar betrapte de trainer, die nog aanwezig was in de worstel- en MMA-club naast de deur, een inbreker in SupermerKade, een sociale supermarkt in Muide-Meulestede.

“Die man was gemaskerd en gewapend met wat later de pikkel van een fiets bleek te zijn”, verklaarde de trainer na het incident. “Hij zag me en deed een beweging naar mij toe. Hij viel mij aan en in een reflex heb ik gereageerd, op instinct.”

De trainer kreeg onmiddellijk de volledige steun van zijn club. Toch opende het parket een gerechtelijk onderzoek en werd de trainer gearresteerd.

Veel steun

De inbreker raakte bewusteloos en verkeerde een tijd in levensgevaar. De trainer zat een week in de cel, maar werd vrijgelaten. De raadkamer in Gent besliste vrijdag dat de trainer voor de correctionele rechtbank moet verschijnen. Oorspronkelijk werd hij verdacht van poging tot doodslag, maar dit werd later bijgesteld naar opzettelijke slagen en verwondingen.

“We zullen onze verdediging voeren op de correctionele rechtbank,” verklaart advocaat Dennis Van Overstraeten aan Het Nieuwsblad. “Er is naar ons standpunt duidelijk sprake van wettige verdediging.”

De inbreker moet overigens ook voor de rechter verschijnen voor diefstal met braak. Het was niet zijn eerste misdrijf, aldus het parket. De zaak zorgt voor veel commotie in de Gentse gemeenschap, waar velen de trainer steunen en zijn optreden als heldhaftig en noodzakelijk beschouwen.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen