8.6 C
Brussel

Vandendriessche: “We kiezen voor fundamenteel andere politiek”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Europarlementariër namens Vlaams Belang Tom Vandendriessche heeft op X gereageerd op Theo Franckens (N-VA) optreden bij De Zevende Dag. Hier heeft Francken Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Nicole De Moor gelauwerd om het nieuwe EU-migratiepact waar zij aan bijgedragen heeft.

Zondag was Theo Francken (N-VA) te gast bij De Zevende Dag, waar hij het nieuwe EU-migratiepact aanprees. “Hulde aan staatssecretaris Nicole De Moor. Ze heeft keihard geknokt. Het nieuwe Europese migratiepact is een stap in de goede richting. Maar open Europese asielgrens en terugkeerbeleid blijven achilleshiel”, aldus Francken.

Vlaams Belang-Europarlementariër Tom Vandendriessche is het hier niet mee eens. “EU-migratiepact wil meer migratie. Illegale migratie tegengaan is goed, maar men wil dat vooral transformeren in legale migratie. Miljoenen per jaar naar Europa halen”, zegt Vandendriessche op X.

Opmerkingen

Hij bekritiseert Francken: “Enkel op technisch niveau, hoe dat te realiseren, heeft Francken enkele opmerkingen. Niet over de fundamentele doelstelling van dat pact.” Hij geeft zelf een aantal opmerkingen namens het Vlaams Belang: “Met Vlaams Belang kiezen we voor een fundamenteel andere politiek.”

“Ten eerste, asiel moet per definitie in eigen regio. Ten tweede, handel, visa, ontwikkelingssamenwerking en financiële stromen moeten we afhankelijk maken van terugname illegalen. Ten derde, een gezinsvriendelijke politiek is antwoord op een gezonde demografie. Productiviteit is het antwoord op voor een robuuste economie. Migratie is dat niet”, stelt Vandendriessche. Hij zegt ten slotte dat het Vlaams Belang bereid is hiervoor samen te werken op Europees niveau, maar als dat niet lukt, een zogeheten “opt-out” als in Denemarken nodig is.

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen