22.2 C
Brussel

Vandendriessche: “Hedebouw heeft nooit job buiten PVDA gehad”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw kreeg zaterdag een uitgebreid interview in Het Belang van Limburg. Een uitgelezen kans om gal te spuwen op het Vlaams Belang, zo moet de Luikenaar gedacht hebben. Hij maakte in het interview onder meer de leugenachtige bewering dat Vlaams Belang-politici de graaicultuur zouden hebben ondersteund. Nochtans heeft de PVDA wat die kwestie betreft vooral zelf veel boter op het hoofd. “Nooit een job buiten de PVDA gehad, kent arbeiders enkel van staken”, reageert Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) op Twitter. 

Zaterdag was PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw te gast bij Het Belang van Limburg, waar hij inging op de graaicultuur in de Kamer. Volgens hem zijn Vlaams Belang-politici mee betrokken bij het pensioenschandaal. “Vlaams Belang hoor je nooit over die individuele privileges van politici, want het het is zelf een graaierspartij”, laat het PVDA-kopstuk optekenen. “Zij hebben dit systeem mee ondersteund.”

Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang Tom Vandendriessche reageerde scherp dat de PVDA zelf bijzonder veel boter op het hoofd heeft, bij uitstek wat de graaicultuur betreft. De partij toetert altijd dat ze opkomt voor de gewone man, maar de staat van dienst van haar mandatarissen doet anders vermoeden. “Nooit een job buiten de PVDA gehad, kent arbeiders enkel van staken”, zo begint Vandendriessche zijn tweet. “Kost ons tot €192.508”, klinkt het verder. “Zijn partij graait 12.5 miljoen uit de salarissen van volksvertegenwoordigers. Particratie ten top.”

Schimmige constructies

De extreemlinkse partij verwijt anderen van graaicultuur, maar doet zelf lustig mee. Daarnaast vraagt de partij meerdere keren per jaar lidgeld van haar leden. De communisten persen zo hun eigen ledenbestand leeg. PVDA-mandatarissen moeten bovendien een deel van hun inkomen afstaan, wat doet vermoeden dat binnen de partij een aantal schimmige financiële constructies bestaan.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen