5.8 C
Brussel

Vandendriessche: “Deze EU is helemaal aan het ontsporen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tijdens de plenaire zitting van het Europees Parlement, deze week in Straatsburg, zette Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang Tom Vandendriessche nogmaals de puntjes op de i. Volgens hem is de EU haar bestaansreden en basisprincipes vergeten. “Deze Europese Unie is helemaal aan het ontsporen”, klonk het. “Daarom moeten en zullen we de controle terugnemen.”

De Europese Unie ging ooit om een horizontale samenwerking van soevereine natiestaten, waarin enkel het noodzakelijke daartoe supranationaal werd vastgelegd. “Ooit ging de Europese Unie over welvaart en vrede. Samenwerken met respect voor identiteit en soevereiniteit”, aldus Vandendriessche. “Deze Europese Unie gaat echter steeds meer over het ontkennen van dit basisprincipe van de subsidiariteit. In de plaats daarvan wil men centraliseren, bureaucratiseren en uniformiseren.”

Vandendriessche “Niemand heeft erom gevraagd”

“Met hun EU-klimaatwaanzin willen ze ons hele leven bepalen. Met hun EU-migratiepact willen ze miljoenen Afrikanen per jaar naar Europa halen. Zonder dat iemand daar ooit om gevraagd heeft”, legt de Europarlementariër de vinger op de wonde. Uit het nationale stemgedrag doorheen de lidstaten blijkt immers dat de bevolking geenszins vragende partij is voor maatregelen als deze.

Maar de EU zet koppig door, en lijkt er alles aan te doen om te evolueren naar een superstaat. “En alsof dat nog niet genoeg is, willen ze nu zelfs EU-belastingen opleggen en EU-schuldenputten graven. Landen die niet in de pas lopen dreigen ze af met politieke intimidatie en financiële chantage. Deze Europese Unie is helemaal aan het ontsporen. Daarom moeten en zullen we de controle terugnemen”, besloot Vandendriessche kordaat.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen