14.3 C
Brussel

Vandenbroucke (Vooruit) wil er nog 5 jaar bij doen als minister

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een interview met Villa Politica stelde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dat hij na 2024 minister wil blijven. In 2020 kwam hij terug op het politieke toneel als ‘wit konijn’ van Conner Rousseau (Vooruit). Naar eigen zeggen ziet hij nog veel hervormingen die hij graag wil doorvoeren, meldt VRT. Zo zou hij dus graag zijn onverkozen mandaat verder zetten.

“Ik heb die vraag tot nu toe een beetje van mij afgehouden, maar ik heb nog zoveel hervormingen die ik wil doorvoeren”, vertelt Vandenbroucke in “Villa Politica”. “Ik wil tot 9 juni, de dag van de verkiezingen, bezig blijven met beleid en met hervormingen. Maar ik weet nu al dat er ongelooflijk veel werk op de plank ligt.”

De minister geeft aan liefst op dezelfde post te willen blijven zitten. Binnen vijf jaar is hij 72, maar volgens hem is het vooral belangrijk om “jong van geest” te blijven.

Cumul van schandalen

Na het Augustaschandaal keerde Vandenbroucke onverwacht terug naar de politiek. Maar voor de minister is ook deze legislatuur niet zonder slag of stoot verlopen. Zo liet hij 5,1 miljoen euro aan testmateriaal verloren gaan tijdens de coronapandemie, kostten de door de overheid opgerichte corona-labo’s 65 miljoen euro te veel en waren artsen niet tevreden over zijn beleid.

Of hij, wanneer hij wel opkomt, het vertrouwen van de kiezer zal krijgen, zal blijken in 2024.

BRON:VRT
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen