13.6 C
Brussel

Van Rooy (VB) over Vooruit: “Wat een zwaktebod”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vooruit-fractieleider in het Vlaams Parlement Hannelore Goeman kwam vrijdag in opspraak toen ze moeders vergeleek met “broedkippen”. Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang) reageert hier op. “Wat een zwaktebod, hoe pathetisch”, klinkt het op X.

Het Vlaams Belang voorstaat een gezinsbeleid, met onder andere een opvoedersinkomen voor huisouders en voordeligere kinderopvang, om de druk op gezinnen te verlichten. “De boodschap in het programma is heel duidelijk”, vindt zelfs Vooruit-fractieleider Hannelore Goeman in het Vlaams Parlement. “Meer kinderen maken.”

Toch bedoelde de Vooruit-politica dit vreemd genoeg niet positief. In een opmerkelijk betoog over “broedkippen” en “de jaren vijftig” bespot ze miljoenen Vlaamse moeders. “Wat hebben ze eigenlijk tegen kinderen bij Vooruit?”, vroeg Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) zich al terecht af.

Volgens onderzoek van Statistiek Vlaanderen ligt de gemiddelde kinderwens in Vlaanderen net boven de 2 kinderen. Het aantal kinderen dat effectief geboren wordt, ligt dus aanzienlijk lager. Een grote oorzaak van deze kloof, is de financiële ruimte van gezinnen, een probleem waar Vooruit medeverantwoordelijk aan is.

“Liegen, liegen, liegen”

Op X reageert Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy op een reactie van Jonas Naeyaert, voorzitter van Vlaams Belang Gent, die precies dit uitlegt. “En toen was Hannelore Goeman van Vooruit stil”, merkt de politicus op. “Liegen, liegen, liegen, en wanneer we de leugen weerleggen gewoon zwijgen, en de volgende keer opnieuw staalhard liegen. Wat een zwaktebod, hoe pathetisch.”

Lees verder:

“Wat hebben ze eigenlijk tegen kinderen bij Vooruit?”

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen