8.6 C
Brussel

Van Grieken: “Wij zullen recht en orde in ons land herstellen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op Facebook heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gereageerd op de schietpartij aan een winkel in Sint-Truiden.

Nabij een winkel op de Stapelstraat in het centrum van Sint-Truiden ontstond vrijdagavond omstreeks 19:30 uur een schietpartij. Er raakte niemand gewond en diezelfde avond nog werd de 52-jarige uitbater van de winkel aangehouden.

Tom Van Grieken reageert op Facebook: “Onthutsende beelden van vrijdagavond van een vecht- en schietpartij voor een nachtwinkel in Sint-Truiden. De “multiculturele verrijking” in actie.” Hij belooft een duidelijke verandering als hij het voor het zeggen heeft. “Enkel het Vlaams Belang kan en zal recht en orde in ons land herstellen”, aldus Van Grieken.

Later in de nacht werden nog twee jongeren gearresteerd. Deze waren gevlucht voordat de politie aankwam. Het onderzoek loopt nog. “De lokale politie voert het onderzoek. Het parket laat het labo en een wapendeskundige ter plaatse komen. De camerabeelden worden geanalyseerd”, aldus Pieter Strauven van het parket van Limburg aan Het Nieuwsblad.

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen