5.5 C
Brussel

Van Grieken over De Croo: “De liberalen maken dit land kapot”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op Facebook heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gereageerd op een aantal vijandige uitspraken van premier Alexander De Croo (Open Vld) in een interview in De Zondag. “Wie gelooft de premier nog?”, aldus Van Grieken.

In een interview in De Zondag, heeft premier Alexander De Croo een aantal opvallende uitspraken gedaan over de staat van het land en het Vlaams Belang. “Ik heb bewezen dat dit land nog werkt. De mensen zijn rijker geworden, dankzij ons beleid”, klinkt het van de liberale premier. “Vlaams Belang? Zij willen ons land kapot.”

Premier De Croo vertelt in De Zondag dat hij heeft bewezen dat dit land nog werkt en dat de mensen rijker zijn geworden dankzij het Vivaldi-beleid”, constateert Van Grieken uit De Croo’s woorden. .”Ook zou het Vlaams Belang een blinde obsessie hebben om dit land kapot te maken.”

“De werkelijkheid is dat de liberalen dit land kapot maken”, besluit Van Grieken verder. “De begroting ontspoort, de asielcrisis escaleert en justitie faalt. Wie gelooft de premier nog? Het is tijd voor een ander en beter beleid dat ónze mensen opnieuw op de eerste plaats zet. Het is tijd voor het Vlaams Belang!”

In de laatste peiling van de DPG Media-groep staat het Vlaams Belang op geruime winst met zo’n 27,4 procent, terwijl Open Vld — de partij van premier De Croo — teruggelopen is tot een dieptepunt van rond de 8 procent. Dat kan betekenen dat zijn partij in sommige kieskringen zelfs onder de kiesdrempel terecht komt, terwijl de kans op een V-meerderheid groter is dan ooit.

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen