21.4 C
Brussel

Van Grieken feliciteert Wilders: “voorbode voor zondag in Vlaanderen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang, heeft Geert Wilders gefeliciteerd met het uitstekende resultaat van de PVV (Partij voor de Vrijheid) bij de Europese verkiezingen in Nederland. Dat vertelt de partij in een mededeling. Volgens de exitpolls groeit de PVV van 1 naar maar liefst 7 zetels in het Europees Parlement. “Dit is een voorbode voor wat zondag in Vlaanderen kan gebeuren”, zegt Van Grieken.

Van Grieken beschouwt de resultaten van de PVV als een positief teken voor de verkiezingen in Vlaanderen aankomende zondag. Hij benadrukt dat de sterke prestatie van de PVV in Nederland ook mogelijk moet zijn in Vlaanderen.

Bij de vorige verkiezingen voor de Tweede Kamer in november werd de PVV al de grootste partij van Nederland, en nu herhaalt de partij dit succes op Europees niveau. “Dit is een erg hoopvol signaal”, zegt Van Grieken. “Wat in Nederland kan, kan zondag ook in Vlaanderen.”

“De PVV kon omwille van haar glansrijke verkiezingsoverwinning deelnemen aan het beleid en de Nederlanders zo weer op de eerste plaats zetten. Dat willen we in Vlaanderen ook. Elke stem zal zondag tellen: enkel met een ijzersterk Vlaams Belang geven we de Vlamingen een beleid waar meer koopkracht en minder migratie centraal staat. Ze mogen ons eenvoudigweg niet meer uit de weg kunnen gaan”, voegde Van Grieken eraan toe.

Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen