8.6 C
Brussel

Van Grieken: “De Belgische structuur verdraagt geen Vlaamse democratie”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op X heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gereageerd op een artikel in De Tijd over de Waalse PS-voorzitter Paul Magnette.

In dit artikel wordt beschreven hoe PS-voorzitter Magnette een duidelijke boodschap heeft voor Bart De Wever. “Als de N-VA met het Vlaams Belang in zee gaat, zet ze zich buitenspel voor de andere partijen”, aldus Magnette.

Veel Vlamingen vragen zich op sociale media af wat de Waalse socialist Paul Magnette te zeggen heeft over een Vlaamse samenwerking tussen het Vlaams Belang en de N-VA. Tom Van Grieken merkt in ieder geval op dat deze toon er sterk op doet lijken dat Magnette “de echte baas van Bart De Wever” is.

Voor Van Grieken is het heel simpel: “De Belgische structuur verdraagt geen Vlaamse democratie.” “De Vlaming is goed genoeg om te betalen en voor de rest moet hij schikken naar de Franstalige eisen”, aldus Van Grieken. Hij doelt hier op de druk die Franstalig België probeert uit te oefenen op de Vlaamse democratische werking.

In de laatste Grote Peiling van 15 december staat het Vlaams Belang bovenaan met 25,1%. Op de tweede plaats staat met 22% de N-VA van Bart De Wever, die hier door Magnette op het matje wordt geroepen.

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen