6.5 C
Brussel

Van Belleghem zet minister Diependaele in zijn hemd

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De partijtop van de N-VA, die zelf al meermaals bochten van 180 graden heeft genomen, was duidelijk niet opgezet met de eerdere uitspraak van Vlaams Parlementslid Sarah Smeyers (N-VA). Maandagavond in Terzake moest Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) deze rechtzetten. Hij gaf aan niet te willen samenwerken met het Vlaams Belang omdat hij over veel thema’s niet zou weten waar de partij voor staat. “Dat is pure quatsch”, reageert kandidate op de Oost-Vlaamse Kamerlijst voor het Vlaams Belang Francesca Van Belleghem op X. “Het Vlaams Belang is de enige partij die over essentiële onderwerpen visieteksten heeft gemaakt.”

De grootste vijand van de N-VA, is de N-VA van de week ervoor, zo lijkt het wel. Na eerdere bochten over regeringsvorming, minikabinetten en communautaire eisen, is de deur naar een Vlaamse V-regering verworden tot een klapdeur. De ene week wel, de andere week niet. Tot op heden zette men de deur voorzichtig op een kiertje, zo ook onder meer bij monde van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Vorige week echter, gooide Vlaams Parlementslid Smeyers de deur wagenwijd open door de onwil tot samenwerking met het Vlaams Belang te bestempelen als “een historische fout“.

Diependaele had een duidelijke opdracht

In Terzake zat minister Diependaele dan ook met een duidelijke opdracht: wederom de deur sluiten. De manier waarop was doorzichtig, en dan ook ongelukkig. “Van heel veel thema’s weet ik niet waar ze voor staan, ze praten mensen naar de mond, maar hebben geen visie”, stelde hij in Terzake.

“Dat is pure quatsch”, werpt Van Belleghem de minister tegen. Het “Vlaams Belang is de enige partij die over essentiële onderwerpen visieteksten heeft gemaakt. Allemaal gratis te downloaden, Matthias.” Op de webstek van het Vlaams Belang staan dan ook om en bij de dertig inhoudelijke brochures.

Het is bovendien ironisch dat Diependaele het Vlaams Belang “gevaarlijk” noemt op andere thema’s, gezien hij naar eigen zeggen geen weet zou hebben van waar de partij voor zou staan.

BRON:X
Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen