13.6 C
Brussel

Van Belleghem (VB): “gemiddelde migrant kost ons geld”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De gemiddelde migrant kost de samenleving geld, we hebben helemaal geen nood aan arbeidsmigratie in ons land en de regering is niet transparant genoeg over migratiecijfers. Dat zei Francesca Van Belleghem (Vlaams Belang), derde plaats op de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen, te gast bij de V-CAST van V-NIEUWS.

Als migratie-experte en gezicht achter de Immigratiebarometer, gaf Van Belleghem mee de aanzet voor de baanbrekende migratiestudie van doctor Jan H. van de Beek. “Gemiddeld genomen kost een migrant de belastingbetaler op termijn geld”, benadrukt ze op basis van die studie. Zo kost een gemiddelde asielmigrant zelfs ruim 460.000 euro over zijn levensloop.

“Arbeidsmigratie brengt op korte termijn op, voor de werkgever”

Daarnaast haalde de Kamerkandidate ook de recente opmerking van de Nederlandse Arbeidsinspectie aan. “Arbeidsmigratie, dat brengt op de korte termijn veel op voor de werkgever”, benadrukt ze. “Maar de lasten zijn op lange termijn voor de samenleving en dat ontspoort volledig.” Hierbij wijst ze ook op huisvesting en de kosten voor gezinsmigranten.

“Van alle migranten van buiten de Europese Unie is 44,2% inactief. Dat wil zeggen dat ze geen werk hebben, maar ook geen werk zoeken”, stelt Van Belleghem. Dat er aanvullende arbeidsmigranten worden geïmporteerd, in plaats van deze inactieven aan te spreken, noemt ze absurd. Ook de inactiviteitsgraad in Wallonië ligt aanzienlijk hoger dan die in Vlaanderen.

De Kamerkandidate hekelt ook het gebrek aan transparantie van de regering over migratie. “Steeds meer ‘verdwijnen’ er cijfers”, stelt ze. “Hoewel er steeds meer computers zijn, lijkt het [voor de regering] steeds moeilijker om cijfers te verzamelen.” Voor haar boek Immigratiestop en website Immigratiebarometer spoorde ze de informatie dan maar zelf op.

Lees ook:

Studie: gemiddelde migrant kost samenleving handen vol geld

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen