6.3 C
Brussel

Twaalf Albanezen gearresteerd in onderzoek naar Antwerpse criminele organisatie

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Antwerpen zijn op woensdag twaalf verdachten gearresteerd tijdens huiszoekingen. De verdachten, allen van Albanese afkomst, worden mogelijk gelinkt aan georganiseerde misdaad, met aanklachten variërend van drugs- tot wapenhandel. Het onderzoek naar deze organisatie is al enkele jaren gaande, en volgens het parket beschikken de verdachten over een internationaal crimineel netwerk, zoals gemeld door De Standaard.

Het onderzoek naar een Albanese criminele organisatie in Antwerpen lijkt nu vruchten af te werpen, met de arrestatie van twaalf verdachten, waaronder mogelijk de ringleider, een 51-jarige Albanees. Bij deze operatie, die op woensdag plaatsvond, werden ongeveer 19 huiszoekingen uitgevoerd, waarbij bijna 300 politieagenten betrokken waren.

Oorspronkelijk was het onderzoek gericht op het vinden van vuurwapens en explosieven, maar er werd ook een aanzienlijke hoeveelheid drugs ontdekt, waardoor twee problemen tegelijkertijd werden aangepakt. Het langdurige onderzoek kan worden toegeschreven aan de voorzichtigheid van de verdachten, die geen telefoons gebruikten en persoonlijke ontmoetingen verkozen. Dankzij het doeltreffende speurwerk van de Antwerpse politie kon deze criminele organisatie, of op zijn minst een aanzienlijk deel ervan, worden ontmanteld.

Internationale criminelen

Gezien de aard van dergelijke organisaties lijkt het onwaarschijnlijk dat de Albanese criminelen alleen in Antwerpen actief waren. Meestal beschikken deze groeperingen over een uitgebreid internationaal netwerk. De mogelijkheid bestaat dat de drugs, wapens en explosieven via de Antwerpse haven het land binnenkwamen.

Antwerpen, als een van de belangrijkste havensteden van Europa, vormt vaak een aantrekkelijk doelwit voor internationale criminele organisaties. In het verleden zijn al grote hoeveelheden drugs onderschept door de douane en politie. De stad wordt regelmatig getroffen door geweerschoten en bomaanslagen, vaak als vergelding tussen rivaliserende criminele organisaties. Helaas blijft dit niet beperkt tot de criminele elementen, en onschuldige inwoners van Antwerpen worden ook getroffen. Enkele maanden geleden werd zelfs de haven aangevallen door drugscriminelen.

Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen