8.9 C
Brussel

Trump koploper bij presidentsverkiezing in cruciale ‘swing states’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In vijf van de zes belangrijkste ‘swing states’ is de Republikein Donald Trump de duidelijke koploper bij de presidentsverkiezingen. Amerikanen twijfelen aan de bekwaamheid van president Joe Biden (Democraten). Dat meldt Reuters.

Ongeveer een jaar voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen ziet het er niet goed uit voor regerend president Joe Biden van de Democraten. Volgens de recentste peilingen is zijn waarschijnlijke Republikeinse tegenstander, oud-president Donald Trump, de duidelijke favoriet in vijf van de zes cruciale ‘swing states’.

Deze zes staten – Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Pennsylvania, en Wisconsin – zijn een cruciaal strijdtoneel voor de twee partijen. Beide genieten er vergelijkbare steun. Wie een meerderheid haalt in deze staten, wint dan ook vaak het presidentschap.

‘Swing states’ kiezen Trump

Trump staat momenteel op winst in vijf van die zes staten: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada en Pennsylvania. Ondertussen moet Biden tevreden zijn met maar een van de zes, Wisconsin. Biden versloeg Trump in alle zes staten in 2020, maar Trump staat er nu aan de leiding met een gemiddelde van 48% van de stemmen, tegen 44% voor Biden.

Uit de peilingen blijkt dat de kiezerscoalitie achter Biden aan het afbrokkelen is. Zo uiten vele Amerikanen twijfels over de leeftijd van Biden (80). Ook zijn ze ontevreden over zijn aanpak van de economie. Het blijft afwachten of de president de publieke opinie opnieuw kan doen omslaan.

BRON:Reuters
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen