5.9 C
Brussel

Tom Vandendriessche: “strategie De Wever ondersteunt corrupt Belgisch systeem”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een mededeling zegt Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang Tom Vandendriessche dat de strategie van partijvoorzitter Bart De Wever (N-VA) Vlaanderen onderwerpt aan de spelregels van “het corrupt Belgisch politiek systeem”. Volgens hem kan enkel een massale stem op Vlaams Belang Vlaanderen daarvan behoeden.

Voor Vandendriessche is het duidelijk. De Wever zegt de Vlaamse welvaart dan wel te willen redden op federaal niveau door premier te worden, toch mogen ze (de PS) hem enkel komen halen voor confederalisme. Niet alleen beweerde De Wever niet veel later dat er federaal helemaal niets te hervormen valt, terloops wil de N-VA nog eens in Wallonië lijsten indienen en meent de partij dat elke stem voor Vlaams Belang tot Vivaldi II leidt.

“De fundamentele zwakte in alles wat de strategie-De Wever moet voorstellen is dat hij niet alleen zijn eigen kiezers, maar door het cordon sanitaire te hanteren ook gans Vlaanderen, onderwerpt aan de spelregels van het corrupt Belgisch politiek systeem”, aldus het Parlementslid.

Vitaal nationaal belang

Vandendriessche zegt dan ook dat meeheulen met de Franstaligen de N-VA niets zal opleveren. “Elke ambitie om België te hervormen, zowel beleidsmatig als communautair, raakt per definitie aan het vitaal nationaal belang van de Franstaligen (de miljardentransfers).”

“De onderhandelingspositie waarmee gelijk welke Vlaamse partij, met gelijk hoeveel stemmen, in de Kamer aan tafel komt om ons nationaal vitaal belang (het stoppen van de miljardentransfers) te verdedigen is dus fundamenteel zodanig zwak dat we onze belangen onmogelijk kunnen verdedigen.”

Vlaams Front

Vandendriessche pleit dan ook voor Vlaams front, ook op federaal vlak. “Elke Vlaamse strategie die kans op succes wil hebben, moet breken met de spelregels van het corrupt Belgisch systeem. Wij Vlamingen zijn de politieke, economische en financiële meerderheid. Het wordt tijd dat we ons ernaar gedragen zodat we kunnen terugnemen wat van ons is. […] Dat kan maar met een massale stem op Vlaams Belang. En dan is het aan ons.”

Lees ook:

“Federale onderhandelingsactie heeft Vlaamse hefboom nodig”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen