13.6 C
Brussel

Tom Vandendriessche maakt brandhout van PVDA

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een tweet brengt Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) het verdoken extremisme van PVDA aan het licht. Het gaat namelijk over de voorpagina van een tijdschrift uit 1991 dat uitgegeven wordt door de partij. Daarop wordt met de tekst “Hulde aan Kim Il Sung”. Het dictatoriale regime in Noord-Korea geprezen.

De tweet kwam er als reactie op een artikel in De Morgen. In dat artikel stelt Vlaams Parlementslid Jos D’Haese (PVDA) dat zijn partij niet extremistisch is en een vergelijking met het Vlaams Belang dus absurd is. “Wij zijn géén extreme partij! Het is belachelijk dat men ons op dezelfde voet plaatst als Vlaams Belang”, zegt D’Haese. “[…] Dat Bart De Wever (N-VA) ons afschildert als extremisten, past in zijn strategie om een linkse regering te vermijden en zelf aan de macht te blijven.”

“Hulde aan Kim Il Sung”

Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang Tom Vandendriessche reageerde scherp op Twitter dat men in Noord-Korea de communisten van PVDA ook niet extreem vindt. Daar plaatste hij de voorpagina van het PVDA-blad ‘solidair’ uit 1991 bij. Onder de titel “Hulde aan Kim Il Sung” pronkt een foto van de toenmalige dictator van communistisch Noord-Korea. Tot op de dag van vandaag vinden verschillende daden tegen de mensheid plaats in Noord-Korea, gaande van verplichte arbeid in strafkampen tot het martelen en executeren van critici van het regime.

Maskers

Keer op keer lijken de maskers bij PVDA af te vallen. Zo werd in ‘Solidair’ geregeld de maoïstische stroming van het marxisme verdedigd. Dit terwijl de Grote Sprong Voorwaarts en de Culturele Revolutie van Mao gezien worden als oorzaak van naar schatting 40 tot 70 miljoen doden. In februari van dit jaar erkende het Vlaams Parlement de Holodomor, de bewuste uithongering van de Oekraïners door de Sovjet Unie in de jaren ’30, als genocide. PVDA onthield zich als enige partij bij die stemming.

“Elk communistisch experiment eindigde in hetzelfde”, zegt Vandendriessche aan V-NIEUWS. “Onderdrukking, armoede en onvrijheid waarbij iedereen uiteindelijk precies even arm is en de enige vrijheid die men nog heeft die is om het eens te zijn met wat het communistisch politbureau voor u beslist.”

BRON:Twitter
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen