8.9 C
Brussel

Tom Vandendriessche maakt brandhout van ABVV

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In een post op sociale media reageert Europees Parlementslid voor het Vlaams Belang Tom Vandendriessche scherp op een interview door De Morgen van algemeen secretaris van vakbond ABVV Miranda Ulens

Zondagnamiddag vond het socio-economisch congres van het Vlaams Belang plaats in Affligem. Op dat congres sprak Vandendriessche zijn wens uit om een nieuw sociaal pact aan te bieden aan de Vlamingen. Via het zogenaamde heruitgegeven Rijnlands Model wil de partij komen tot een economisch samenwerkingsmodel tussen arbeid en kapitaal met zowel een oog voor sociale correcties als voor een gezonde markt.

Ulens waarschuwde maandag in een interview met De Morgen echter voor het Vlaams Belang. Volgens haar zou de partij “een hardvochtige, rechts-liberale partij [zijn] waar de gewone Vlaming niets bij gewonnen heeft” en zou het een fout zijn “om zijn sociaal-economische standpunten als ‘links’ te beschouwen.”

Conservatieve synthese

Die kritiek is Vandendriessche niet ontgaan. In een post op sociale media verwijst hij zowel naar het interview met Ulens, als naar citaten van Bart De Wever (N-VA) die het Vlaams Belang in 2021 dan weer “extreemlinks” noemde.

“Voor de marxisten van ABVV is Vlaams Belang rechts”, zegt Vandendriessche. “Voor de neoliberalen van N-VA is Vlaams Belang links. Dat betekent dat Vlaams Belang mooi in het centrum zit. De conservatieve synthese van de sociale welvaartstaat. Daar waar de gewone Vlamingen zitten. En niet deze neoliberale of marxistische extremisten.”

“Links en recht zijn begrippen van het verleden”, besluit Vandendriessche. “Uiteindelijk maken ze deel uit van hetzelfde corrupt Belgisch systeem. Daarvoor is het nationalisme van Vlaams Belang het enige alternatief.”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen