8.6 C
Brussel

Tom Vandendriessche: “Gezinshereniging moet aangepakt worden”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op X heeft Europarlementariër namens het Vlaams Belang Tom Vandendriessche uitgehaald naar Vlaams Parlementslid Maaike De Vreese (N-VA) over gezinshereniging.

Vlaams Parlementslid Maaike De Vreese (N-VA) nam op X het standpunt in dat de federale overheid moet zorgen voor betere lessen Nederlands voor migranten. “Jaarlijks komen duizenden migranten via gezinshereniging naar hier zonder enige kennis van onze taal. Ze hebben op basis van federale wetgeving recht op verblijf. Vice-minister-president Ben Weyts zorgt voor lessen Nederlands via afstandsonderwijs in het land van herkomst”, aldus De Vreese.

Europarlementariër Tom Vandendriessche is het hier echter niet mee eens. Niet de taalachterstand, maar de instroom moet beperkt worden, vindt Vandendriessche: “Gezinshereniging is strenger in Duitsland dan in België. Dat is wat aangepakt moet worden, niet de lessen Nederlands op onze kosten.”

Op zijn bericht reageert de nationaal voorzitter van Jong N-VA Jeroen Bergers met een stevig verwijt: “Het is makkelijker om gesponsord door China de populist uit te hangen.” Dit laat Vandendriessche niet van zich afglijden en hij reageert: “Door China gesponsord beweert u? Maak je dat eens hard, of ga je de beleefdheid hebben u gewoon te verontschuldigen voor uw laag-bij-de-grondse leugens?”

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen