21.4 C
Brussel

Tom Van Grieken: “We kunnen veel veranderen op Vlaams niveau”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“Ik ben zeker geen kandidaat-premier”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) in De Ochtend op Radio 1. “Postjes, dat is niets voor het Vlaams Belang. Wat wij willen is een ander beleid.” En dus wil de voorzitter op elk niveau constructief zijn en meebesturen.

Wil het Vlaams Belang federaal besturen? Als het van de voorzitter afhangt wel. “Als wij de mogelijkheid hebben om minder migratie te krijgen, om meer Vlaanderen te krijgen, om meer netto uit bruto te halen, waarom zouden wij dan weigeren?”

Vlaams en rechts bestuur

Ook in Vlaanderen wil de partij meebesturen, omdat er volgens hem op veel vlakken nog werk aan de winkel is. “Wij willen Vlaanderen Vlaams en rechts besturen”, zegt de voorzitter kordaat op Radio 1. “We gaan er, binnen het wettelijk kader, alles aan doen dat sociale woningen in de eerste plaats naar onze mensen kunnen gaan en dat er nog meer controle komt op fraude.”

“Arbeidsmigratie moet veel selectiever en inburgeringscursussen moeten betalend worden. Wanneer het gaat over het onderwijs moet er nog meer ingezet worden op kwaliteit. In Vlaanderen kunnen we heel veel veranderen.”

“Iedere staatshervorming heeft een hoge prijs”

Ook de confederale droom van partijvoorzitter Bart De Wever (Vlaams Belang) lijkt voor Van Grieken vooral een vergiftigd geschenk. “Mocht daar geen enkele prijs voor betaald worden, noch in grondgebied, noch financieel, dan zullen wij dat op zijn inhoud behandelen. Onze ervaring is echter dat iedere staatshervorming met een heel hoge prijs komt. Waarom hebben wij die transfers van Vlaanderen naar Wallonië? Door zes staatshervormingen.”

BRON:VRT
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen