9.7 C
Brussel

Tom Van Grieken (VB): “laten we het eens hebben over omvolking”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft tijdens een toespraak in de Kamer van Volksvertegenwoordigers scherpe kritiek geuit op omvolking en immigratie. Hij uit zijn verbazing over het feit dat veel politici nog niet overtuigd zijn van de ernst van het probleem. Daarnaast roept hij staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Nicole de Moor (cd&v), op het matje. De toespraak van Van Grieken wordt gedeeld via X (voormalig Twitter).

Op donderdag heeft Tom Van Grieken, de voorzitter van het Vlaams Belang, krachtig commentaar geleverd op het lakse migratiebeleid van de regering. Volgens hem is het fenomeen van omvolking zeer duidelijk aanwezig. Hij begrijpt niet dat er nog steeds politici zijn die met een beperkte visie naar het migratievraagstuk kijken. “Laten we het eens hebben over omvolking. Geen gek complot, bewust plan of nare theorie, maar gewoon de realiteit. Ten gevolge van decennia opengrenzenbeleid”, aldus Van Grieken.

Ook politici die beweren dat omvolking niet werkelijk plaatsvindt, worden door Van Grieken bekritiseerd. “Nu publiceert de meest linkse krant van het land, De Standaard, al: ‘Ons land wordt in sneltempo diverser.’ Ik ben blij dat de geesten rijpen. We weten ook dat de oorzaak daarvoor bij de open grenzen ligt”, zegt hij.

De Moor

De scherpe bewoordingen zijn gericht aan Nicole de Moor, de christendemocratische staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Van Grieken bekritiseert haar en wijst haar erop dat ze haar taken simpelweg niet naar behoren vervult. “Het netto migratiesaldo is ongeveer ieder jaar 60.000. Dat is drie keer uw gemeente die erbij komt. Ieder jaar opnieuw. En we weten ook dat de meerderheid van de bevolking een strenger beleid wil. Mevrouw de Moor, gaat u eigenlijk nog iets doen”, vraagt hij. De nationalistische leider benadrukt dat haar terugkeercijfers bijzonder teleurstellend zijn.

Van Grieken besloot zijn betoog af te sluiten met profetische woorden gericht aan staatssecretaris De Moor: “En dan doet u alsof de omvolking een gevolg is van huwelijken met Nederlanders. Het zal dat zijn, al die Jannen en Kezen. Dat zal het zijn wat Conner Rousseau in Molenbeek bedoelde. U hebt nood aan een wake-up call. En die volgt 9 juni.”

BRON:X
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen