5.5 C
Brussel

Tom Van Grieken: “pedofielen moeten uit de samenleving”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen week verscheen in de Gazet van Antwerpen een dubbelinterview met partijvoorzitter van het Vlaams Belang Tom Van Grieken en advocaat Walter Damen. Ze spraken er onder meer over de wering van het Vlaams Belang in amusementsprogramma’s en over de aanpak van pedofilie.

Enkele weken geleden zei Erik Van Looy dat Vlaams Belangers in regel niet in amusementsprogramma’s thuishoren. Hoewel Van Grieken vertelt dat zulke programma’s sowieso niet in zijn aard liggen, is hij wel teleurgesteld om nooit uitgenodigd te worden voor humaninterestprogramma’s.

“Nochtans: ik ben ook papa en ik heb ook vrienden, hobby’s en een persoonlijk leven”, vertelt hij aan GVA. “De opportuniteit om dat in de verf te zetten, krijgen wij niet. Daar zit natuurlijk een doel achter. Als kijkers zien dat Vlaams Belangers ook maar mensen zijn, dan kunnen ze ons niet wegzetten als slechteriken.”

“Pedofielen moeten uit de samenleving”

Damen, die doctoreert in de criminologie, schrijft tegelijkertijd een boek over seksueel afwijkend gedrag is en hoe we daarmee moeten omgaan. Al snel komt het onderwerp van pedofilie ter sprake. “Pedofielen moeten uit de samenleving”, stelt Van grieken kordaat. “Walter heeft gelijk: je kan die mensen niet levenslang opsluiten. Jammer genoeg niet. Maar ik zou dat wel graag willen.”

De partijvoorzitter, die zelf vader van twee kinderen is, pleit dan ook voor de publieke registratie van mensen die veroordeeld zijn voor het bezit van pedofiele beelden. “Wij pleiten voor een systeem zoals in Amerika”, besluit hij aan GVA. “Ik kan aannemen dat je niet voor pedoseksualiteit kiest. Maar dat is nog iets anders dan handelingen stellen zonder wederzijdse toestemming, wat bij een minderjarige sowieso niet kan.”

Lees ook:

Vlaams Belang wil pedofielen strenger bestraffen

BRON:GVA
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen