18 C
Brussel

Terreurniveau in Frankrijk blijft hoog: “meerdere arrestaties in aanloop naar Olympische Spelen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, heeft bevestigd dat de terreurdreiging in Frankrijk, vooral met de Olympische Spelen in zicht, “zeer hoog” blijft. Darmanin bevestigde eveneens dat er in de afgelopen dagen meerdere personen zijn gearresteerd die mogelijk aanslagen wilden plegen, zo meldt HLN.

In het interview legde Darmanin uit dat de arrestaties werden verricht op twee verschillende locaties. “We hebben het niet eerder publiek gemaakt vanwege de verkiezingscampagne, maar we hebben mensen gearresteerd die mogelijk terreuraanslagen planden,” aldus de minister aan BFM TV. De betrokkenen zijn inmiddels overgedragen aan de gerechtelijke autoriteiten.

Met de Olympische Spelen die op vrijdag 26 juli van start gaan, benadrukte Darmanin het belang van verhoogde veiligheid. “We bereiden ons voor om deze grote evenementen veilig te laten verlopen. Terroristische acties kunnen op elk moment plaatsvinden, niet alleen tijdens de Olympische Spelen, dus we zijn bijzonder waakzaam,” voegde hij toe.

Links Geweld en Verkiezingen

Naast de terreurdreiging sprak Darmanin ook over politiek geweld rondom de verkiezingen. Hij meldde dat een vijftigtal mensen, die campagne voerden, de afgelopen dagen fysiek zijn aangevallen.

Om eventuele ongeregeldheden na de stembusgang te voorkomen, worden meer dan 30.000 politiemensen ingezet. Vooral uit extreemlinkse hoek wordt geweld gevreesd. Zo zouden links-radicale groepen en partijen van plan zijn zondagavond voor de Nationale Vergadering in Parijs te betogen, waarvoor 5.000 agenten in de stad paraat staan.

BRON:HLN
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen