21.8 C
Brussel

Syrisch trouwfeest in Molenbeek ontaardt in schietpartij en messengevecht

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een Syrisch trouwfeest in Molenbeek ontaardde dinsdagavond compleet. Een vuurwapen en messen werden getrokken. Twee personen raakten gewond: één van hen kreeg een kogel in het been en de tweede een messteek in de rug, zo meldt Het Nieuwsblad.

Het trouwfeest ging door in een feestzaal aan de Mariemontkaai in Molenbeek. Rond 23.30 uur liepen de gemoederen dermate hoog op dat er een grote ruzie ontstond die eindigde in een schietpartij en een messengevecht. “Volgens de eerste resultaten van het onderzoek raakten er twee mensen gewond. Een van hen kreeg een mes in de rug, de ander een kogel in het been”, bevestigt het parket van Brussel aan de redactie van Het Nieuwsblad.

Beide slachtoffers zijn zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar. Het parket startte een onderzoek, maar tot op heden zou nog niemand gearresteerd zijn. De aanleiding voor het wapengevecht is momenteel niet bekend.

“Moet ik nu echt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) vragen om extra federale politie te sturen of zetten we buitenlands gespuis gewoon uit het land?” klinkt het bij voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) op Twitter. “Aan u de keuze: Vlaams Belang of Vivaldi.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen