18.7 C
Brussel

Stemtest VRT NWS vertoont linkse partijdigheid

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op maandag kwam VRT NWS op de proppen met een nieuwe stemtest. Wie in die test eens gaat met alle gegeven stellingen komt uit op Vooruit. Wie oneens gaat met alle stellingen op… PVDA. Dat doet de ronde op X en werd gecontroleerd door V-NIEUWS.

De Stemtest van VRT NWS geeft de participant 35 stellingen, waar ze zich vervolgens mee eens of oneens kunnen verklaren. Er is met andere woorden geen plaats voor nuance en dat levert een bizarre vaststelling op. Zo blijk dat zowel een positief, als een negatief antwoord op alle stellingen de deelnemer bij een linkse partij plaatsen.

Partijdigheid lijkt een constante te zijn

Eerder deze maand leek ook het VRT-jeugdkanaal ‘nws.nws.nws’ zich schuldig te maken aan partijdigheid, nadat er een bijzonder kritiekloos filmpje over de PVDA verscheen op de instagrampagina van het kanaal. Zo was er geen enkele sprake over hun subsidiefabrieken, steun voor islamitische lichaamsbedekking voor kinderen, het negeren van sociale woningfraude door allochtonen, en de vele reisjes naar de communistische dictatuur Cuba.

Evenzeer liet de VRT in januari de communisten van de PVDA kritiekloos aan het woord. Zo kon voorzitter Raoul Hedebouw eerder ononderbroken en zonder journalistiek weerwerk leugens verspreiden in De Zevende Dag over onder andere de belastingdruk op bedrijven als Colruyt, en politieke tegenstanders als het Vlaams Belang.

Voor een genuanceerde en onpartijdige test kunt u de stemtest van V-NIEUWS invullen via onderstaande link:

Stemtest

BRON:X
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen