5.5 C
Brussel

Stad Gent verlengt samenscholingsverbod na tribaal geweld

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Stad Gent heeft besloten het opgelegde samenscholingsverbod, dat sinds 28 maart van kracht is, te verlengen tot en met 7 april. Deze beslissing komt voort uit de spanningen tussen de Turkse en Koerdische gemeenschappen in de stad. De afgelopen week hebben groepjes ‘jongeren’ meerdere Koerdische zaken vernield in de binnenstad van Gent. Dat meldt de VRT.

Het stadsbestuur van Gent heeft besloten om het samenscholingsverbod, dat vorige week werd ingesteld, te verlengen tot en met zondag 7 april. Dit besluit komt voort uit de opgelopen spanningen tussen de Koerdische en Turkse gemeenschappen in de stad. Zoals elders in Limburg en Brussel, hebben er ook in Gent confrontaties plaatsgevonden tussen beide etnische groepen. In Gent werden na zonsondergang meerdere Koerdische winkels vernield door vermoedelijk Turkse ‘jongeren.’

Het samenscholingsverbod is van kracht in zeven verschillende locaties verspreid over de stad. Tussen 21:00 uur ’s avonds en 5:00 uur ’s ochtends mogen mensen daar niet in groepen van meer dan 10 personen samenkomen. Sinds het begin van de spanningen zijn in Gent alleen al 30 mensen gearresteerd.

Spanningen

Het geweld begon vorige week in Heusden-Zolder, in de provincie Limburg. Tijdens een Koerdische nationalistische betoging ontstond daar een rel tussen Turken en Koerden. Tijdens deze betoging werden PKK-vlaggen getoond. De PKK is een Koerdische onafhankelijkheidspartij die in Europa wordt beschouwd als een terroristische organisatie.

In Brussel vond ook een incident plaats. Hierbij werden twee Turkse scholieren uit Gent aangevallen door een groep van ongeveer 60 Koerdische betogers. Deze voortdurende spanningen tussen de twee groepen lijken nog niet af te nemen.

BRON:VRT
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen