13.6 C
Brussel

Romeinse moskeeën voedingsbodem voor moslimextremisme

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Onderzoek van de Italiaanse krant Il Tempo wijst uit dat moskeeën in Rome een van de belangrijkste voedingsbodems zijn voor moslimextremisme in het land. Opvallend is dat een groot aantal van deze moskeeën in de Italiaanse hoofdstad niet erkend wordt door de staat en dus niet officieel zijn. Lokale imams verspreiden tijdens hun preken haat tegen onder andere de westerse wereld.

Een onderzoek van de Italiaanse krant Il Tempo wijst uit dat er in Rome meerdere ‘ondergrondse’ moskeeën zijn. Deze verspreiden haat tegen de westerse wereld en haar bevolking. Er zouden zich meer dan honderd illegale moskeeën alleen al in de Italiaanse hoofdstad bevinden, waarvan 53 door de Italiaanse wet worden gevolgd.

De Italiaanse regering houdt al zo’n tien jaar lang een oogje in het zeil wat betreft deze niet erkende moskeeën. Bij aanvang van de migratiecrisis waren er ongeveer 30 ondergrondse moskeeën in de stad. In de afgelopen tien jaar is dat aantal in een alarmerend tempo gestegen.

Anti-blank racisme en Jodenhaat

Volgens het onderzoek worden de moskeeën door imams gebruikt om haat te verspreiden tegen de westerse wereld, genderongelijkheid en antisemitisme. Een undercover journalist slaagde er zelfs in om een van de moskeeën te bezoeken. De dienst vond plaats in de kelder van een van de radicale moslims. De lokale imam gaf daar openlijk toe dat hij hoopt dat Italië op een dag een islamitisch land zal worden.

Vroeger werden veel moslimterroristen opgeleid in zulke ondergrondse moskeeën. Het feit dat het aantal van dergelijke moskeeën in de afgelopen tien jaar meer dan verdrievoudigd is, baart veel Italianen zorgen.

Ward Van Meensel
Ward Van Meensel
Ward Van Meensel (Lier, 2000°) is student Taal- en Letterkunde aan de KULeuven. Hij volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen