13.6 C
Brussel

Relschoppers zwaaien met ‘samoerai’-zwaard aan station Zaventem

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Aan het station van Zaventem is bij een vechtpartij tussen ‘jongeren’bendes één persoon overleden. Een tweede persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis. De relschoppers werden gegrepen door een hogesnelheidstrein. Tijdens de vechtpartij werd waarschijnlijk ook een samoeraizwaard of katana gebruikt. Dat melden ook VRT en HLN.Dit doet sterk denken aan de minderjarige zogeheten ‘drillrapbendes’, die punten verdienen als ze elkaars bendeleden neer/doodsteken”, reageert Antwerps fractieleider en Vlaams parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang) op Twitter. 

Volgens het parket begon een tiental relschoppers rond 16u15 te vechten op het perron van het station van Zaventem. “Daarbij kwamen drie personen op de sporen terecht, waar ze de vechtpartij verder hebben gezet. Kort daarna is een hogesnelheidstrein op die plek gepasseerd”, zegt persmagistraat Gilles Blondeau aan VRT.

Een veertigtal relschoppers begon te trekken en te roepen. Later escaleerde de situatie. “Het was een heen-en-weergeloop van jongeren die elkaar achterna zaten”, zegt oogetuige Sonja Hoylaerts aan VRT. Toen Hoylaerts voor een tweede keer de politie belde, trokken 4 betrokkenen naar het station. “Volgens mij voelden ze zich onveilig en vluchtten ze weg. Ik heb er vier het station in zien lopen, de trein kwam langs en toeterde nog heel hard, en er kwamen maar twee jongeren terug.”

Brusselse relschoppers

Eén persoon kon de sporen op tijd verlaten, de andere twee niet meer. Eén van hen overleed ter plekke door de impact. Wellicht gaat het om een 23-jarige uit Etterbeek. De andere persoon is een 16-jarige jongen uit Brussel. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de hogesnelheidstrein, die afkomstig was uit Duitsland, werden geëvacueerd. Er werden vervangbussen ingelegd.

Volgens Sam Van Rooy is het fenomeen van vechtende allochtone bendes niet nieuw. “Dit doet sterk denken aan de minderjarige zogeheten ‘drillrapbendes’, die punten verdienen als ze elkaars bendeleden neer/doodsteken.”

BRON:VRT
Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen