1.8 C
Brussel

Regering-Jambon subsidieert anti-Zwarte Piet vzw’s

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op verschillende plaatsen doorheen Vlaanderen organiseerde de groep ‘België kan het’ anti-Zwarte Piet-betogingen. Voor het links-progressieve kamp is het kinderfeest racistisch. En in deze bekamping van onze tradities kunnen ze rekenen op de subsidiesteun van de regering-Jambon, meldt React Nieuws.

Ieper, Sint-Niklaas, Kortrijk, Lier en Basschaat maakten de afgelopen weken kennis met ‘België kan het’. Deze links-progressieve groepering wil dat de Sint zijn Zwarte Pieten thuislaat, want die zouden ‘racistisch’ zijn. “Zwarte Piet hoort niet”, stond op protestborden te lezen in Ieper.

Het fenomeen komt overgewaaid vanuit Nederland, waar ‘Kick Out Zwarte Piet’ (KOZP) erin slaagde om de kindervriend zo goed als volledig te verbannen uit grote steden wegens vermeende ‘discriminatie’. Op hun beurt importeerde KOZP, zoals hun Engelstalige naam het al verklapt, het racismediscours rond het kinderfeest gretig uit de Verenigde Staten.

Anti-Zwarte Piet vzw’s

Twee Vlaamse vzw’s steunen de acties in ons land: vzw Kif Kif en vzw hand in hand tegen racisme. Deze subsidieslurpers worden in leven gehouden door niemand minder dan de Vlaamse Regering van minister-president en bevoegd cultuurminister Jan Jambon (N-VA), van wie ze jaarlijks honderdduizenden euro’s ontvangen.

Vzw Kif Kif kan jaarlijks rekenen op zo’n 250.000 euro aan cultuursubsidies, die ze klaarblijkelijk inzetten om onze cultuur en tradities te vernietigen. Ook vzw hand in hand tegen racisme krijgt ieder jaar zo’n 230.000 euro cultuursubsidies van Jambon.

Opvallend is dat Jambon hiermee indirect ook de acties tegen Zwarte Piet in zijn eigen gemeente Brasschaat financierde. Hij is er titelvoerend burgemeester.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen