20.6 C
Brussel

PVV van Wilders verdwaast concurrentie in nieuwste peiling

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De PVV van Geert Wilders stijgt sinds een paar dagen fors in de peilingen. In de laatste peiling haalt Wilders zijn partij 26 zetels en staat de partij juist achter de VVD en GroenLinks-PvdA. Zij hebben beide 27 zetels. De nationalistische partij van Wilders zou zomaar de grootste kunnen zijn morgen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in Nederland. Dit meldt onder meer RTL. “Stem woensdag PVV om de GL/PvdA uit de regering te houden en ons de grootste te laten worden, zodat niemand om de PVV heen kan en Nederlanders weer op 1 komen”, reageert Wilders op X.

Morgen zijn het in Nederland verkiezingen voor de Tweede Kamer. Een laatste peiling van O&I geeft de PVV maar liefst 26 zetels. Dit brengt hen op een derde plaats.

Net voor de PVV staan de partijen van kopstukken Dilan Yesilgöz (VVD) en Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) met elk 27 zetels. Pieter Omtzigt (NSC) staat op de vierde plaats met 21 zetels. De partij van Omtzigt stond een lange tijd op kop in de peilingen, maar verliest nu een paar zetels.

Flamboyante stijging van Geert Wilders

Nog nooit stond de PVV van Geert Wilders zo hoog in de peilingen. Het is zelfs mogelijk dat de PVV de grootste partij van Nederland wordt en dat Wilders de toekomstige minister-president van Nederland zou zijn. Hij is er alleszins klaar voor, zegt hij, en wil die taak op zich nemen.

De leider van de PVV wil de Nederlander naar eigen zeggen terug op de eerste plaats plaatsen. Wilders haalt sterk uit naar de huidige regering en naar zijn linkse tegenstanders. Hij zegt hierbij ook dat een stem op de PVV de enige manier is om GroenLinks-PvdA uit de regering te houden.

BRON:VRT
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki
Aurélien Makowicki (Ronse, 2004) studeert politieke wetenschappen aan de UGent en volgt buitenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen