13.6 C
Brussel

PVDA-lijsttrekker wil dat overheid zelf cannabis kweekt en verkoopt

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Antwerps lijsttrekker voor de gemeenteraad Ben Van Duppen (PVDA) wil dat de overheid zelf cannabis kweekt en verkoopt aan de bevolking. Dat zei hij tijdens een schooldebat over drugs en migratie op het Onze-Lieve-Vrouwecollege Plus in Antwerpen en wordt gemeld door Het Nieuwsblad.

Bij het debat waren alle politieke partijen betrokken. Met uitzondering van Meyrem Almaci (Groen) en Ben Van Duppen (PVDA), waren alle aanwezige politici gekant tegen de legalisering van softdrugs. Op het einde van het debat deed Van Duppen er echter nog een schepje bovenop. Als het van hem afhangt, gaat de overheid straks zelf cannabis kweken en verkopen.

“Alleen zo vermijden we dat die business in handen komt van een miljardenindustrie, zoals bij alcohol en tabak”, meent Van Duppen. “Pure waanzin” volgens Vlaams Parlementslid Sam Van Rooy (Vlaams Belang), die eveneens deelnam aan het debat “Een knettergek idee van een communistische en dus knettergekke partij!”

“Zoals mijn goede vriend Benno Barnard het zo treffend verwoordde: ‘Het kapitalisme is er niet in geslaagd iedereen gelukkig te maken. Het communisme daarentegen is er wel in geslaagd iedereen ongelukkig te maken (met uitzondering van zijn eigen nomenklatoera)’.”

Lees ook:

Dit zijn de schadelijke gevolgen van cannabis op tienerbrein

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen