9.7 C
Brussel

PS-politica Marie Arena ondervraagd in corruptieonderzoek ‘Qatargate’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Europarlementslid Marie Arena (PS) is afgelopen vrijdag verhoord in de zogenaamde Qatargate-zaak. Dat meldt HLN. Het verhoor duurde 10 uur. Na afloop kon het Arena beschikken. Het verhoor zal op een later moment worden verdergezet.

Al enkele maanden vindt er een grootschalig onderzoek plaats naar pogingen van de golfstaat Qatar en van Marokko om de economische en politieke besluitvorming van het Europees Parlement te beïnvloeden.

Verschillende vooraanstaande politici werden in deze zaak reeds in verdenking gesteld. Zo zouden Italiaans Europarlementslid Pier Antonio Panzeri en zijn rechterhand Francesco Giorgi onder meer betrokken geweest zijn.

Verlengstuk van Panzeri

In de zaak duikt echter ook de naam van PS-politica Marie Arena op, maar zij werd tot nu toe niet in verdenking gesteld of verhoord. Eind juli werd de woning van Arena wel doorzocht. De speurders gingen diezelfde dag ook langs bij Arena’s zoon, de 32-jarige Ugo Lemaire. In zijn appartement vond de politie meer dan 280.000 euro contant geld terug, zo onthulde Le Soir.

Later kwamen de speurders te weten dat Arena zeer nauw samenwerkte met Panzeri. Ze werd zelfs omschreven als “het verlengstuk” van Panzeri. Ze zou van hem enkele opvallende beloningen hebben gekregen, zoals een Rolex en een halsketting. Haar zoon bemachtigde een ticket voor het WK Voetbal.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen